Nyårsafton

Nu är vi hos våra fina vänner utanför Piteå. Kom hit vid 13.30 tiden. Efter det har vi hunnit med en hel del: Promenad, fika, skidåkning med snö i spåren, duschning (igen), sminkning och hår-lockning, de traditionella familjeporträtten, nyårsbord julbord, powernap på soffan, osv. Mysig eftermiddag :) Tog REJÄLT att åka skidor, men riktigt härligt :)
Invigde en skiddress som mamma fick i julklapp. Oj så avundsjuk! Så nu ska jag nog kolla om något liknande om det blir en shoppingsväng.... Härligt tight, stretchig och man känner sig otroligt proffsig när man susar nedför backarna ;)

Kl.23.50 blir det att snabbt klä sig, sen är det raketer och nyårskramar för hela slanten. När vi tillslut kommer in igen är det dax för nattamat. I år blir det pepparsåsmackor. Jag mår dock inte så bra idag/ikväll. Åt fil och laxmacka till middag och inatt blir det nog också fil...

Önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2010!


2009-12-30

Mmm har verkligen sovit som en stock i natt. Inte så konstigt efter att ha spenderat många timmar ute. Idag har jag, Einar och pappa varit ruskigt effektiva, snacka om ständig "taiming".
Åt en blodapelsin när jag kom hem för att få en liten sockerkick, men nu kurrar det ordentligt i kistan, tur att det snart är gröt till lunch!

Efter lunchen blir det nog att vara ute. Svinkallt idag också, tur att man är van att klä sig varmt. Mina svarta Shepherd tofflor som jag fick i julklapp sitter på ständigt ;)
Det blir nog att träna och umgås med gästerna som kommer idag. Och sen ikväll -> Packa inför nyår :)

We did it!

Vi gjorde det omöjliga! :O
25 minuters skidåkning i -28*C. Kallt, stjärnor, månsken, gnistrande snö. HELT UNDERBART!

Och nog höll vi oss värmen! Dessutom åktes den längsta sträckan i 10-15 cm lössnö.

Härliga tider! :D


gaaah!

Hade just skrivit ett superlångt inlägg med bilder och allt, men allt försvann, grrr! Så nu blir det en kortare version.

Igår var det kalas i Högis. Jag fyllde nämligen år :)
Fick en massa fina saker bla pengar, Cult Design prylar (superfina!) och en prenumeration på tidningen Topp Hälsa! , handduk med mitt namn och en blomma broderat med symaskin osv. Tusen tack för allt! :)

Idag har vi skottat tak i flera timmar! Kul och jobbigt! :) Skottade även 3 tak åt farfar så han slipper känna av kärlkrampen... Efter så många timmar ute i den 27 gradiga kylan känns kroppen trött. Dock funderar jag och mamma på att åka en sväng skidor ikväll i månljuset. Hoppas på det, då kan jag inviga mina nya skidstavar som köptes igår.

Imorgon blir det en sväng till samhället för att sola händerna, sen kommer min yngsta morbror och hans flickvän och hälsar på, ska bli jättetrevligt :)

Nyår spenderas hos våra fina vänner som bor utanför Piteå. Blir ev lite shopping på lördagen. Hoppas på många fynd.

Nu ska jag ladda inför middagen, det blir hemlagad pizza i ugn :)

Annandagen

Julen har varit toppen! Morfars och morbröder kom till oss för att fira. God mat, discotomte och trevligt sällskap gjorde dagen kanoners! Fick en massa fina saker så tusen tack för ALLT!

Juldagen åkte gästerna hem på fm. Vi åt lunch och jag pappa och brorsan for ut och jagade hare. Dock kom vi hem utan. Men härligt (och jobbigt) att åka skogsskidor i 2 timmar. Men mest bara härligt :)
Efter skidorna väntade brakfika hos farfars. Inte mindre än 9! sorter! Jag bad att få en macka istället. Tyvärr vill inte min mage veta av alla godsaker än...

Sen så såg vi första delen av Camilla Läckbergs roman Stenhuggaren igår.

Fortsättning kl.21 ikväll! Kul att se filmen av någon bok som man läst. Nu ska jag f ortsätta att lösa pussel och bara mysa. Imorgon kväll kommer finast killen hit, och på måndag fyller jag år :O

Nu-> PUSSEL

Ännu 1 timma

Som har spenderats ute. Dock är det riktigt kallt och blåser en hel massa nu. Så det blev bara en kortare promenad, dock gick jag stora bitar i dikena. Att pulsa i nysnö och sjunka ner tog minsann på mina stackars ben, men nu ska de härdas ordentligt! ;)
När vi kom hem igen tog vi fram marschall-hållare, skottade hela grillplatsen (!) mm. Skönt att känna att kroppen nu känner sig på G ! ;)

Ikväll ska vi äta en god middag bestående av köttgryta, potatis och broccoli. Efter middagen ska vi "barn" upp till farfars för att hålla liv i traditionerna, vi ska alltså bygga ett pepparkakshus och garnera. Farfar sköter smältningen av socker och ihopklistrandet. Farmor fixar kristyr och vi dekorerar snyggt med non-stops.

I eftermiddag fick jag ett il och ville baka. Men eftersom frysen är proppis med fika och mat så blev det julgodis istället. Idag gjorde jag apelsinknäck. Supersmaskens! :)
Apelsinknäck

Receptet hittade jag här . Ett tips bara till den som är lite sent ute. Dock kokade jag bara i 30 minuter och det räckte gott!


Härlig morgon!

Denna förmiddag har varit toppen! Började med att tända upp eld, sen gjorde jag och Jenny egen musli. Jag brukar rosta det i ugnen en stund. Ingredienserna denna morgon var:

Fiberhavregryn
Sötmandel
Hasselnötskärnor
Solroskärnor
Kokos
Kanel

Hacka nötterna grovt och blanda alla ingredienser. Smörj ett bakplåtspapper med solrosolja (godare rostning) och ställ in i ugnen på 200*. Tag ut plåten när nötterna blinit ljust bruna. OBS! Var noga med att inte bränna nötterna. Kanelen tillsatte jag lite i oljan för att få en juligare smak.

Superfräscht och gott till morgonfilet. Dessutom är det skönt att det varken finns konserveringsmedel eller tillsatt socker. Godare så! Och om man vill kan man såklart ha tex blåbär till om man saknar det söta.

Efter muslitillverkning så gick jag och Jenny ut för att skotta, sparka mm. Efter 1 timma gick vi med rosiga kinder in igen.

Nu väntar en kaffepaus med mamma. Sen ska vi göra Janssons frestelse!


Mys kväll!

Började med att se filmen Pokerface som har filmats härikring. Var väl inte sådär jätteimponerande, men kul att känna igen miljöerna.

Efter att ha hälsat på hos farfars som bjöd på knäck och blodapelsiner gick sparken i flygande fart hemmåt.

Jag har suttit och fixat till en helt perfekt träningsdagbok, kul att minnas tillbaka på alla turer senare.
Samtidigt som jag fixade åt jag och Jenny en toppengod och fräsch efterrätt.

Vaniljglass, filéad apelsin med flagad mandel och krossade pepparkakor. Gotteligottgott:)

Nu blir det sängen och en god bok. Saknar sällskap av min fina pojk!

21 december

Endast 3 ynka dagar kvar innan det är julafton. Känns toppenkul att morfar, mormor och morbröder kommer julafton. Mys med god mat och trevligt sällskap! Dessutom börjar dagen med en tradition, nämligen grötfrukost hos Leifes. Hehe nu pratar jag bara mat, mår verkligen inte bra när jag äter, så jag njuter av att tänka på maten istället för att äta den. Men illamåendet ska ju ge med sig snart tycker jag.

Helgen spenderades hos killen. Började lördagen med att hälsa på T&A. Supertrevligt med massor av surr och god mat. Glass bjöds det på till efterrätt. Glass som är ungefär det godaste jag vet, så det var smaskens.

Igår kom jag hem vid 11-11.30 tiden. Då blev det att ta en snabb dusch. Kl.14 väntade nämligen adventsfirande i Sandträsk. Gott fika, vacker sång och lotterier. Jag vann en väggklocka i borstad stål och en paradis ask.

Den är fortfarande oöppnad, och det får den fortsätta vara tills vi har främmande elelr tills jag mår bättre så jag kan trycka några praliner själv.

Efter en jättegod middag hos farfars så åkte vi på konsert. Men gospel, Lena Jakobsson och Kevin Borg.

Det var riktigt bra, dock tycker jag att Lena var bättre än Kevin, men det var ju jag det ;)

Nu ska jag göra lite nytta! :)

Fredag

Dagen har bjudit på promenader, snöskottning, the och städning. Skönt att ha mycket avklarat nu, så kan man bara njuta resten av tiden innan jul ;)

Imorgon bär det av tidigt mot staden, väl där ska jag möta upp finkillen. På kvällen åker vi till honom för att fortsätta umgås och mysa.

Ikväll är det de sista avsnittet av Bonde söker fru. Ska ses tillsammans med en kopp glögg och lussekatter. Dock så hoppar jag nog över kvällsfikat, är fortfarande mätt efter middagen, röding ;)

Det är förresten jag och lillasyster som har bakat lussekatter idag, satte i Philadelphiaost i degen, och det blev toppenbra!
Kanske att man måste ta med en påse att lämna hos morbrorn och hans tjej i staden imorgon? Gott att doppa i kaffet :)


Nu ska jag packa :)

JULLOV!

Ja nu har jag ledigt i 3 hela veckor. Nu ska jag bara må gott, och slipper bli på dåligt humör pga den stressande skolan. Sista provet innan lovet är precis skrivet. Superskönt!

Dessutom överraskade brorsan oss och kom hem redan igår, sååå glad jag blev att se honom. Är så mysigt och trevligt när vi är hemma allihopa. Dessutom hinner jag träffa familjen en massa innan jag far till finkillen min och spenderar helgen hos honom. Pratade med underbara svärmor igår, och vi ska till staden lördag men sen bara ta det lugnt. Men vi skrattade och räknade upp vad vi ville göra.

*Dricka glögg och fika
*Promenera
*Åka rissla
*Åka skidor
*Basta
*Äta god mat osv osv.

Så ska vi hinna allt detta så blir det nog full fart, dessutom så ska jag nog skotta, tycker faktiskt att det är rätt mysigt att skotta, också blir det så fint. Också ser jag det som träning, och då går ju allt att göra ;)

Nu ska jag springa på lätta fötter till bussen som tar mig hem. Det är -25 och det blåser, tur man är klok som en bok och tog täckisar denna morgon ;)

Tisdag

Det blir inte alltid som man har tänkt sig. Vaknade och då hade det snöat ca 1 dm. Alltså blev det inte skidåkning idag, finns inga spår att åka i. Fortfarande snöar det för fullt. Jag och mamma skottade intensivt i 45 minuter, och nu är det lika mycket snö igen. En liten promenad blev det + att jag har gjort massa mag och rygg övningar inomhus. Nu blir det att ladda för bodypump istället ;)

Men det kanske var lika så bra, har hunnit med mycket skolarbete, så det känns ju alltid bra :) Skriver en stor uppgift om diabetes som ska mailas in.

Har just insett att om 9 dagar är det julafton, och om 13 dagar fyller jag år. Känns som om det är betydligt längre kvar. Sen jag var sjuk känns det som om man har 5 veckor "borta". Tur man fick lite julstämning när det är massvis med snö på backen och snö på träden.

Tänkte visa en liten krya-på-dig-present som jag fick av finaste svärmor förra helgen.

Tomte med kruka, och i krukan en Kalanchoe, även kallad höstglöd, våreld och julglöd.
Tusen tack för denna! Luktar väldigt llite, men gott.

 Bra för mig eftersom jag misstänker att jag inte riktigt tål hyacinten som har blommat i mitt rum. Så fort den började blomma blev jag snorig och att det kliar i ögon och näsa. Hmm... Men nu är det utblommad och ska kastas, eller vad sägs?

Håller på att vara rätt brun. Vattnar aldrig hyacinter som man köper, då brar de iväg så mycket på längden. Finare när de är korta tycker jag.

Nu ska jag återgå till skolarbetet, blir nog en avslappnande promenad senare idag, skönt när det är minusgrader ute!

Bra start!

Perfekt vecka väntar, och jag känner mig så glad just nu. Riktig härlig känsla :) Har nog mycket med att göra att början av veckan ser ut såhär:

Måndag:Gympa 1 h
Tisdag: Skidpass i dagsljus
Onsdag: Bodypump 1,5 h.

Det där med dagsljus beror på att jag har hematudier imorgon! Great!

Förövrigt så har jag sett luciatåg på 55 min, precis missat lussefika pga bokad tid hos sjukgymnast. Hos sjukgymnasten var det toppen, fanns massor med trevligt att läsa i väntrummet, och toppenbra och härlig behandling!

Nu ska jag rusa och byta om, vi ska hämta upp mammas jobbarkompis som också ska med på gympan, och jag ska köra i snöröken, bäst att starta i tid ;)


Förövrigt hade jag betalat en stor slant för en kaka choklad idag, men jag stod emot frestelsen och åt en stor god middag med potatis, köttfärsbiff och broccoli. Duktigt Malin!

Skidsäsongen är igång!

Började luciadagen med en lång härlig promenad med fin-killen min. Trevligt med sällskap :) Blev således en sen frukost för mig, åt inte förrän kl.10! :O

Sen blev det plugg och lite fix runt om i huset. Känner mig lite stressad för veckan, och stress kan göra mig lite odräglig i vissa situationer. Lite klump i halsen och tårar med många kramar av Einar så var man lugn och sansad igen ;)

Efter att ha sett på min finfina lillasyster Jenny som var lucia i kyrkan så åt jag tomtegröt tillsammans med Agnes och Emelie, supertrevligt som vanligt att träffa de härliga tjejerna! :)

När vi kom hem så skulle brorsan iväg med bussen och Jenny skulle på bandyträning. Jag frågade mamma om vi inte skulle inviga skidsäsongen, och det gjorde vi! :) På 30 min hann vi packa, hämta skidskor ohc stavar i mörka uthus, sätta fästvalla under skidorna och fylla vattenflaskan, så bar det iväg.

Tur att man var taggad till 1000! Toppenföre i spåren, dock kändes det att man har otroligt OTRÄNADE armar. Men nu blir det andra tag! Skönt att vara igång med skidorna, det är verkligen hur kul som helst att åka! :) Så nu blir det skidor någon kväll till veckan som det låter.

Nu ska jag fortsätta förbereda mig för alla prov som väntar i veckan, det kommer att bli skönt med jullov!

Såhär är min klädseö när jag gymmar, gympar osv. Träningstights och ett slappt färgglatt linne. Känns som om man behöver lite färgglada kläder nu under vintern.

Fick förövrigt en toppenbra bok ab MOP idag:

En superbra bok för nybörjare och lite mer erfarna löpare. Jag har redan del två- Spring snabbare. Böckerna innehåller verkligen allt som man ska tänka på. Dessutom för en rätt så billig peng.

Lördag 12 dec

Dagen började med att jag och lillasyster Jenny lussade för våra kära föräldrar, tur att man har en vit flanellpyjamas, då slapp jag byta om. Ja vi tjuvstartade lite, mamma jobbar natt och kommer hem först imorgon fm. Det har varit en superfin dag och direkt efter frukost begav sig jag, Jenny och E. till pulkbacken. Kanonföre verkligen!
 
Full fart, och lite senare kom en lite lättare krasch, oj vad vi skrattade! Finaste killen stod bakom kameran, visst har han papparazzipotensial?! ;)

Efter att ha intagit en tidig lunch kl10 så drog det iväg på renskiljning. Kul som alltid, själv hjälpte jag till att spruta måla på de som var vaccinerade mot kormen.

Efter att ha varit igång sen tidigt imorse så blir det en tidig kväll, gissar att det är palten som intogs till middag som står för tröttheten ;)

Först en blodapelsin och sen sängen, perfekt avslutning. Nu äntligen har vi kunnat köpa hem en kartong (den första, fler blir det)



Godnatt, imorgon är det LUCIA!

Torsdag

Skönt med torsdag, härlig på sitt sätt såklart. Snart är det ju faktiskt helg! :)

Nationella prov i matte är skrivet, kändes som om det gick riktigt riktigt bra. Nu har jag i läxa att se en film, så den kommer nog att ses i helgen.

Annars så är det nu prick 14 dagar kvar till julafton, vid den här tiden om 2 veckor kanske till och med tomten har kommit och lämnat klappar? ;)

Ikväll har jag hälsat på farfars. Farmor är numera ordentligt kortklippt och farfars skor(uppvärmda) kunde jag låna. Efter klippningen bjöd de på godis, smaskens! + att det blev extra i kassan.

Ikväll blir det att läsa lite naturkunskap, intressant är det, fastän det inte alltid känns lika logiskt som biologi alltid gör...

Sen blir det en tidig kväll för att sova ur förkylningen ur kroppen. Men är ändå pigg och glad, har promenerat mycket idag, sen har jag lyckats vurpa också. Halkade på en isfläck och landade på höger skinka. Mört blev nog köttet ;) Nu blir det att avnjuta en blodapelsin, julens godaste tilltugg!

Onsdag

Dagen har varit rätt bra. Skrev ett bra prov, med förhoppning om ett bra resultat! ;)
Slutade tidigt, redan vid 10.30. Tog mig inte hem förrän 12.30 dock. Var hemma kl.13.
Har hunnit med en hel del skola, nu ikväll vankas styrketräning på gymmet. Längtar tokmycket, är så sällan som man gymmar. Efter det blir det att läsa lite till Nk-provet som skrivs imorgon. Efter det blir det Bonde söker fru, får se vem som åker hem ikväll.
Nu ska jag snabbt byta om till träningskläder, sen åker vi!

En bra dag!

Kul att träffa klassen och övriga på skolan. Har dock ett il när jag bara längtar tills man är färdigutbildad, men allt har sin tid gissar jag.
En härlig dag med massor med skratt och surr, och skolarbete såklart. Blev dock lite sämre på em. Så jag åkte hem med faster Berit kl.13 och sov en stund när jag kom hem. Efter det har jag pluggat, ätit go´middag och promenerat. Nu blir det att läsa lite trafik och ha mental uppladdning inför kvällens gympapass!

Har längtat hela dagen!

Dessutom är vi 3 tjejer från klassen som har anmält oss till ett prova-på-pass av bodypump nästa vecka på onsdagen. Har alltid velat testa så det blir toppenkul! :) Nu är det bara skidorna som ska fixas innan den säsongen också kan dras igång. Känner sådan energi och vilja nu för att träna, SUPERKUL!

Lovely weekend!

Har haft en underbar helg hos världens finaste kille. God mat i form av lax i olika former, julbak, utevistelse och mys så var helgen komplett!
Nu väntar en skolvecka. Imorgon ska jag minsann fara! Full av energi och vilja. Nu ska jag bli bra. Nu blir det träning varje dag(som tidigare vill säga) och ordentligt med mat. När jag lämnar lunchresturangen ska jag vara proppmätt. Nu ska här gås upp i vikt och byggas muskler! ;)
Idag blev det t.ex. promenader, sparktur med Vildingen (vilken draghund!) och prmenad igen nu ikväll + lite övningar. Jag gasar tills det rasar helt enkelt.

Efter att ha suttit med skolarbete ikväll och under dagen har min hjärna nu tagit en paus med tänkandet. Nu väntar intensiva veckor fram till jul med många prov + de prov jag missat när jag varit borta. Så nu är det bäst att sova ordentligt och hålla sig pigg!

Imorgon blir det nog att stiga upp någon minut tidigare för att ha gott om tid på sig så man kan ta alla sysslor i lugn och ro.
Nu väntar och lockar sängen på en trött Malin. Önskar bara att finkillen var här så man kunde somna i hans famn inatt. Men snart träffas vi igen!

Det blev bad!

Wihoo det blev så att jag kunde traska ner i bassängen idag också. Varmt och skönt med 34* ;)
Imorgon åker vi hem. Längtar så mycket! Det blir nog så att vi åker hem med farfar... Själv är jag nog hos killen min i helgen om nedtrappningen fortfarande känns okej och sådär. Stor chans att jag åker rissla bakom Tilde  i helgen då. Med majvor som "chaufför" bakom den viljestarka hästen känner man sig trygg.

Nu är det snart mat igen, själv åt jag lite yoghart efter badet så jag är inte så hungrig. Men jag är ändå inte så förtjust i ugnstekt korv...

Torsdag

Idag händer det inte så mycket. Har lämnat ett litet prov bara. Försöker motionera i korridorerna när jag orkar och kan, vilket är rätt ofta. Just nu sitter jag på sjukhusskolan. Har skrivit 2 A4a med naturkunskap. Ämnet var bla tungmetaller.

Nu ska jag plocka ihop datorn och gå upp en våning för att äta lunch. Är dock inte så hungrig efter att ha tryckt i mig liiite för mycket Turkisk peppar. MUMS säger jag bara! ;)


Haha nu är det kyckling till lunch som gäller.

Nu är det fixat

Med trådlöst internet. Perfekt!

De tror att det är fel på signalerna från hjärnan. Att den skickar signaler om smärta, fastän det inte finns något egentligt "fel". Men ont gör det verkligen! Nu försöker vi trappa ner på smärtstillande och göra övningar jag fått av sjukgymnasten.
Har även varit och badat på sjukgymnastiken och gjort pulshöjande övningar i 30 minuter. Min kondition är som bortblåst! Men nu kämpar jag för att bättra på den! Ska röra mig så mycket som möjligt. Går i korridorer och trappor för att hålla igång. Har fått tabletter mot illamående (mot magkatarr) så nu får jag i mig mat också vilken känns jättebra!

Ikväll (16.30) kommer Einar och hälsar på. Har inte träffat honom på snart 2 veckor så nu längtar jag massor. Älskar dig min fina kille!


Åker som tidigast hem fredag, så nu håller vi tummarna att nedtrappningen ska gå bra så jag får komma hem snart!

Nu ska jag vila och läsa lite Nk innan middagen som består av potatismos och fläsklägg.


Nu har de ringt

Röntgen visade ingenting. Nu packar vi och åker in.
Får se hur mycket jag orkar och kan uppdatera.

Hälsningar från en ledsen Malin

1:a december

Nu är vi inne i julmånaden! Woho lite härligt sådär.

Själv har jag sovit lääänge. Vaknade av att pappa kramade mig hejdå där vid 05.15. Hade ont då så tog en "starking" och somnade efter en timma ungefär. Vaknade igen halv nio. Det betyder att jag gjorde en lång natt;) Vilket verkligen behövdes.
Nu blir det ägg och mer smärtstillande till frukost.

RSS 2.0