Sportlov!

Oooo så skönt! Äntligen lite vila! Ikväll i alla fall. Sen jag kom hem kl.13 har jag ätit lunch, varit ut och löpt (jätteskönt i den strålande solen!) Ätit en banan och druckit mjölk efter träningen. Sen efter stretchingen så for jag ut och fixade till en massa saker ute i ca en timma. Och nu är maten på g. Vi ska äta fjällröding! Mumsigt värre alltså :)

Under lovet som är en vecka, så lovar jag inge uppdateringar. Jag har ändå fullt upp med att jobba och umgås med olika människor. Och  träna, det heter ju ändå sportlov ;D

Ha det toppen, det ska jag!

Tjingeling

Varför just torsdagar?

Just nu verkar det som om torsdagar är min huvudvärksdag :S Och det är ingen höjdare ska jag säga er! Nu har jag sovit en stund, ca 30 min så det har lättat lite. Men inte ens pillerill (alvedon) kunde lindra. Så då är det att sussa en stund som hjälper bäst. Som tur var kunde jag åka hem med Berit kl.14. Och imorgon har vi svenska, där vi ser filmen Flyga drake. Och sen efter engelskan så slutar jag :D Jag behöver inte vara på matten eftersom jag ligger 2 kapitel före alla andra, så då fick man vara ledig :D Också kan jag åka hem med farfargubben, helt perfekt!

Veckan har varit intensiv med låååååååånga dagar. Så man är lite slutkörd kan jag säga! På fredag ska jag vara ute och fixa undan en kruka som vi har på bron bl.a. där jag har planterat en fin höstkruka, och myspysa med familjen på kvällen och se Så kan det låta! Tycker att Peter Settman är underbart rolig, så jag ser hellre det än Let´s dance.

På lördag fyller lillasyster Jenny år så då blir det att sjunga och barnkalas under dagen och för farfars på kvällen. Och jag far och jobbar där vid 14-15 tiden skulle jag tro, men tårta hinner jag förhoppningsvis äta :)

Idag har jag en sakna-Einar-dag. Vill verkligen krama om honom en stund, men det hinner jag med på lovet i alla fall...

Också har jag haft ett sötsug utan dess like. Hade kunnat äta upp 1 kg alldeles själv. Tyvärr så hade varken jag eller Sab godis, så det blev inget av mitt frossande.

Igår så hann jag klippa farmor på kvällen och hon bjöd på go´fika efteråt, det sitter aldrig fel :D
Också hann jag med att surra med Kicki vilket var mycket trevligt! Efter det var det att packa för idag och sen duscha och sova en stund som gällde. Också kunde jag sova 35 minuter längre i morse eftersom jag åkte med Berit och käkade frulle på skolan, SKÖÖÖNT! ;D

Tjingeling

Min snygging<3

Ja inte nu tjejen som är i focus. Utan den snygga killen bakom... Visst är han lite snarlik någon?!

Det är ju självaste Snygg-Einar!
Ser dock väldigt koncentrerad ut, eller kanske uttråkad :D hehe

Tjing

Mitt liv just nu

Är jag ändå rätt så nöjd över. Kom just å tänka på alla de gånger då man klagar över småsaker. Vi har det ju hur bra som helst! Vi behöver inte oroa oss över att vi inte ska ha mat på bordet, bra sjukvård eller nå sånt, dessutom har jag varit uppåt, glad och skönt genomlycklig hela dagen :D

Och ikväll bär det iväg på gympa, kommer att bli swignigt kul som alltid. Löparsäsongen sköt jag upp förra veckan, så eventuellt nu i veckan, beroende på väder och vind :D

Tjing från happyface

Pix

Skrev ju förut om mitt välstädade rum... Såhär ser det ut för tillfället:...

Har blivit duktig på att bädda sängen, däremot så var det Einar som bäddade täcke och kudde imorse.

Mina sucleenter i kruka kardemumma från IKEA

Fotoväggen min, lite suddig bild
 
De nya CULT plattorna och ett godishalsband som jag fick av den kalasande lillasystern

Nu har jag börjat känna av ett längta-till-ikea-sug i magtrakten, är så sugen på att göra om, men jag vet inte riktigt hur än... Jag hoppas fortfarande att pappa ska få ett ryck och vilja göra om i mitt rum, fast han brukar tyvärr ha långt mellan rycken när det gäller ombyggnationer :P

Det vi också har hunnit göra i helgen (och som tog lite tid) var att bygga ett runt pussel 500 bitars från WHO.

Och jag kan lova er att det inte var helt enkelt att bygga! :O Massor med bitar som ser konstiga ut!
Einar ville också vara med på ett hörn...

Nu har jag just ätit lax :D så jag sitter och jäser och är sprickfärdig!


Nä nu ska jag ner och göra lite nytta. Har just kramat storebror hejdå. Han åker buss till staden nu igen...

Tjing

Helgen

Nu var det ett tag sen sist... Torsdag var jag hemma från skolan hela dagen, jag och mamma hann med att städa en del och mitt rum blev strålande rent :D Vi såg även skidskytte (blandstafetten) och vi hejade på massor :D Mamma fick kortare hår när jag tog mig tid att klippa henne.


På fredag hade jag och Sab det superbra på skolan, skrattade så jag hade kramp i magen. Vi visade bl.a. en film för T och några av hans kompisar, och jag och Sab blev röda som brandbilar. Sen så var jag till vc när jag hade slutat och tog den sista gardasil-sprutan

och den här gången spände det ordenligt i armen, så jag har varit lite småöm.... Men nu är det ju färdigsprutat i mina armar för ett tag:D (Gardasil är vaccin som gör att man är skyddad mot livmoderhalscancer mm)
Sen så hann jag även köpa nya plattor till min CULT-design ljusplatta, det blev 2 gröna och 1 vit, nu vill jag verkligen ha grönt i mitt rum, då jag tycker att det är en fin och härlig färg.
Sen på kvällen kom Einar, vi bjöd hans familj på semlor som uppladdning till rock kvällen, och dom spelade riktigt bra! Hann även träffa Theo också fick han nå nappar av mig med texten TUFF, och LITEN MED TUFF. När vi kom hem så blev det till att sova på en gång när klockan visade ganska sent.

Lördag så blev det en innedag... Vi såg damstafetten mm också lekte jag frisör igen och klippte Einar lite korthårigare än innan. Också sminkade jag och hjälpte Jennt med kläder till maskeradparty. Hon blev en svart mycket söt katt.
Också såg vi melodifestivalen

Och det är något som jag håller på att vara less. Det är så tråkigt nu med alla röstningar och dueller och allt vad det är!
E.M.D och Molly gick vidare iallafall, och när man tillslut fick veta det, då satt vi i köket och åt hallon och glass till efterrätt.

Nu idag så har Einar farit hem. Vi har skottat eftersom det har snöat och drevat massor. Men med den nya toppenbraiga snöräven så är det roligt att skotta :)

Nu är det bara att stå ut en vecka och sen är det sportlov, och det ska bli jättehärligt! Jag ska nog ta och jobba den första helgen, och det är ju toppenbra att tjäna lite pengar också, som man kanske kan göra av med på tisdag när det kanske blir att fara till staden.
Nu ska jag ner och fixa till håret som står åt alla de håll och sen ta och köra och hämta lillasyster som har varit på kalas idag, vissa har tur som blir bjudna på barnkalas stup i kvarten ;)

Tjing tjong långkalsong


:´(

Nu har Einars bror än en gång fått tillbaka tumören. Ikväll rinner tårarna konstant. Jag är så himla ledsen. Tänker på dig A.

Städkris

Alltså vad händer med klassen!? Idag var både Johanna och Sab tvugna att fara hem tidigare. Snälla Sab lämnade iallafall kvar den stora godispåsen som hon fick av jag och Johanna idag, så jag, R. och L. kunde tröstäta lite ;) Men vi hade ändå ett bra slut på dagen med mycket skratt. Förra veckan skrattade jag år R. när vi var ensamma i onsdags.

Jag: Skriv hjäss och tinninglober
R.: Skriver febrilt

Efter en liten stund

R.: Alltså hur stavar du "hjäss"
Jag: H-J-Ä-S-S
R: Okejjjj

Det visade sig att han hade skrivit Yes-lober... haha jag skrattade tills magen krampade. Oj, dålig humor tjejen har! (kanske ni tänker) men det var så att vi hade haft massor av uppgifter hela dagen och jag var jätte jätte trött, och då har jag en tendens att bli lite fnittrig


Nu är det spikat att kärleken min<3 kommer till mig på fredag. På kvällen får jag kanske ÄNTLIGEN träffa Theodor! (En kompis barn) så det längtar jag massor till. Ikväll ska mamsen och papsen hälsa på några, så jag och syrrorna är ensamma hemma ;)

Farmor ringde förresten mig ikväll, och hon ska virka en vit gardinkappa till mig, är som roligt att ha något sånt av dom, nått som man har kvar så jag hoppas att det blir snyggt. Just nu har jag vita panellängder och förövrigt rätt så vitt i mitt rum, med gröna och svarta detaljer. Dessutom så har jag "halvlovat" att klippa farmor i helgen, hon har nämligen en egen frisör, som råkar vara jag. Också måste jag klippa till mamma och Einar snart också, kanske redan i helgen. Så är det nån fler som vill ha kortare hår så är det bara att slå en pling ;) har ju redan som en liten frisörssalong, och det är verkligen superkul, men absolut inget som jag vill ha som yrke.

Jaja nu ska jag nog ner och dammsuga lite. Mitt rum är i behov av det om man säger så. Jag slänger aldrig svarta kläder på golvet när det är städar kris, för då har dom blivit fodrade med dammråttor när man tar upp dom >< haha

Ha en underbar kväll

tjoho 

Släkttraditioner och ambitioner

Fick en ring av mamma ikväll, och inte vilken ring som helst, det är en "generationsring". Min mormors mormors mor var den som hade ringen först av alla. Det är den älsta dottern som får överta ringen, så då får alla hålla tummarna att jag får en liten flicka i framtiden nån gång. Känns lite ovant för mig att ha ring, men den är verkligen superfin!

Det är någon typ av sten där i mitten, observera att den sitter på höger hand också ;)

Annars så har det blivit till att sitta och  plugga ikväll, inte kul alls grrr.
Så här ser nämligen mitt skrivbord ut just nu...

Men imorgon är det stor-prov, så då är det inte mycket annat att göra. Ikväll ska jag och mamma också sätta oss och se en brittisk dokumentär om kvinnor som väljer att föda sina barn hemma. Kl 21.00 på kanal 5 om det är någon fler som är sugna att se.
Ikväll åkte jag hem med mamma och lillasyster, så jag var hemma rätt så tidigt :) Jag hann då köpa paket till Sab från jag och Johanna, så imorgon blir det till att sjunga ;)

Till helgen kommer mest troligt kärleken till mig, och på fredagkväll blir det rockkonsert!

Har aldrig hört dom spela förut, så jag hoppas att dom är bra.

Imorgon har jag sovmorgon när jag har så tur att jag kan åka med farbror Leif, men jag hoppas att jag slipper krypa ut ur bilen den här gången ;)

Ambitioner:
Hon var en god moder
underbar, hetblodig älskarinna
förståelsefull hustru
framgångsrik yrkeskvinna
politiskt engagerad
med fasta tider i motionshallen
Fönstren var nyputsade
mattfransarna nykammade
och det doftade gott i hela huset
av nybakat bröd och hemlagad apelsinmarmelad
- när ambulansen stannade utanför

Ta det lugnt ikväll! Och just därför ska jag inte plugga så mycket, det börjar krypa i kroppen så fort jag sätter mig ner för att plugga, också kommer man på andra roligare saker att göra.

Underbar

Så var det söndag redan. Helgen har gått fort! Fredag körde jag hem till kärleken min, var ingen hemma där så jag och mamsen fick stå och vänta nån minut innan Majvor kom och levererade en efterlängtad nyckel, det var nämligen rätt så kallt ute...
Fredag kväll var vi och träffade en massa släkt till Einar. Kramar, gott fika och trevligt sällskap hela kvällen. Och både jag och Einar fick varsin toppenfin stickad mössa av Einars faster. TACK! Den kommer att värma bra i vinter, jag valde att ta en blå en, har nästan inga blåa plagg överhuvudtaget... Det blev sent innan vi kom "hem" så det blev till att sova på en gång. Lördag så var det ju hjärtedagen! Ojojoj så romantisk Einar är! Blev helt chockad då paket levererades! :O

Också 2 stycken godispåsar, men dom är redan uppätna ;)

Dagen firades med en skoterutflykt. Jag, Einar, Majvor och de tre hundarna var ute i två timmar och myste i solen. Jag och Majvor hann med att gå en lång-promenad med Acke, och han var riktigt snäll att leda. Travare som han är i grund och botten skrittar också lite snabbare än Tilde-tjejen... Och JA Kicki hästar kan tydligen också heta Acke, fastän jag tror att han ska sätta igång att skälla åt orrhönorna.

Idag söndag kom Edvin och hans Linnea. Linnea som är toppenduktig med hästar instruerade mig när jag red Tilde. Sen var det väldigt kul för mig och Majvor att kolla på när Linnea skulle markträna Tilde. Men hon var faktiskt rätt så duktig! Kvällen avrundades med God mat och semlor till efterrätt. Det har blivit go´mat och vi hart varit gottegrisar hela helgen. Till veckan har jag funderat på att dra igång löpsäsongen igen. Är som trevligare nu när det är ljust.
Imorgon blir det sovmorgon och gympa på kvällen. Jag har lärt Jenny en del rörelser här hemma, så vi tar något pass då och då :)

Nu blir det att gå ner och äta blåbärspaj, en perfekt avslutning på en underbar helg.
Tjing

Smidig som en liten vessla var jag

Veckan har gått i raketfart! Och det är väldigt skönt! Idag var Sab på skolan, numera ska Johannapanna gå och göra kärnämnena på en annan skola och är därför borta torsdag och fredag VARJE vecka, så vi saknar våran vän. Annars är det toppen med resten av familjen (kicki svar) Pappa hälsar på brollan min i staden, mamma ska jobba natt och vi syrror ska myspysa ikväll och jag ska ta och städa mitt rum och packa för imorgon. Mamma hämtar mig när ja kommer med bussen och sen kör JAG till kärleken direkt, för nu kör ju även lilla jag ;)  Det går jättebra hitills *peppar peppar* men det ska bli kul att köra en lite längre sträcka, jag har än så länge kört kortare sträckor på 2 mil eller nå sånt. Men flera gånger.
Imorse hade jag så tur att jag fick sovmorgon, då jag kunde åka med farbror Leif till skolan. Problemet kom senare när jag skulle ut ur bilen. Min bildörr satt nämligen fast. Vi prövade att låsa och låsa upp bilen (då det har varit problem med låset tidigare) men min dörr satt fast fortfarande. Så Leif provade att öppna dörren utifrån, det slutade med att jag smidig som an vessla ålade mig över på hans sida och tog mig ut. Tillslut.
Sen var dagen som vanligt, också hade så tur att jag kunde åka hem med älskade farfargubben. När jag kom hem var det endast mamma hemma, så vi myste och pratade i soffan, och jag drack stora mängder vatten. Då vi hade innebandy på idrotten, och vi sprang som tokar hela tiden, sånt som jag verkligen gillar :D
Middagen bestod av rotfruktsgratäng och souvas. Sen så har jag skrivit klart och mailat in min stora APU uppgift. Det blev totalt 6 fullskrivna papper.

Igår kväll så bakade jag och syrran... Det blev som en kladdkaka med dumle i, och daim kross ovanpå. Lite bakarbilder...
  

Vi hann fixa Jenny lite, själv tycker jag att hon ser ut att tillhöra Sahara hotnights... hehe

Snyggingen 


En hallonsmootie gjorde jag en kväll... Med mest hallon, då det är det som är gott

Nä nu ska jag ner och packa för min helg och dammsuga upp dammråttorna i mitt rum.

Ps. jag får se den nya hästen i helgen, Acke ska han visst heta.

Tjolahopp

Tisdag hela dagen...

Ååå jag blev jättesugen på att göra om i mitt rum, men det blir nog inte, tyvärr. Jag vill ta bort min höga säng, flytta garderoberna och ställa dit en 120s säng där dom har stått, måla om väggarna mm. Ett projekt som jag verkligen vill göra! That´s life...

Idag har det varit en bra dag iallafall. Det var bara hälften av klassen som var friska, men Jag, R. L. och Sab hade en helkul dag ändå. R. och L. hann bla. fastna i hissen :D  Men det känns segt att från det att man stiger upp tills man kommer hem så har det gått 11 timmar! Det blir att gå till busstationen varje dag för att hinna vara i dagsljuset en stund... Däremot var Johannagumman sjuk, så jag hoppas att hon är piggare imorrn, så att hon står ut med oss.
Till helgen är det ju

så på fredag hoppas jag att man tar sig till kärleken... Har nämligen köpt något till honom, vad avslöjar jag inte då han brukar läsa min blogg då och då. Haha nu blev du allt snopen Einar! xD

Jag tror att det blir trevligt... Vi ska nog hälsa på han som förde ihop jag och Einar i somras på fredag, alltid lika kul!

Idag har jag även haft rätt så ont i magen :S det var pulvermos på skolan och plättar hemma, så här hemma käkade jag kasslersallad istället, så att magen inte ska värka allt för mycket. Idag har det varit lite varmare än igår, men tillräckligt ändå :P

Jag var tyvärr inte på gympan igår... Mamma kände sig inte så fräsch, så jag hoppade över också, ikväll blir det inga skidor. Hade det blivit det så hade jag varit tvungen att äta och byta om på 15 minuter, och så snabb är inte jag xD
Kanske kanske kanske blir det en promenad eller ett rodd-pass, jag ska ändå dusch, så då är det härligt att ha gjort något före. Annars kan jag alltid använda hantlarna och köra ett pass med dem.

Nä det här inlägget blev inge bra, men bättre än inget, hoppas att ni höll er vakna i alla fall... hehe


pussåkram

Skön vecka

Hej på er! Jag har haft en underbar vecka med mycket träning! En snabb uppdate...
Måndag: Gympapass på kvällen
Tisdag: En halvmil promenerades det på morgonen
Onsdag: Åkte jag drygt en mil på längdskidor
Tordag: Skottade jag snö (riktigt bra träning! Också pulsade jag upp till farfars också ;D)
Fredag: Idag har jag äntligen suttit i en roddmaskin igen, SUPERNICE!

Ikväll (fredag) kommer jag att ha magträning hela eftermiddagen och natten, när jag och bästaste vännen Karin drar till staden! Vi har ju så roligt tillsammans!
Imorgon lördag ska vi kuta runt som tokar och shoppa loss... Jag har hört att JC har bra rea, hoppas bara det finns kvar något fint till mig...

Egentligen är det inte så mycket jag behöver...
* present till mamsen
* babyset (en vän till mig har fått en liten Theodor)
* Något till min kärlek, då det råkar vara Alla hjärtans dag nästa lördag...

Men det bästa är ändå shoppingsällskapet Karin<3

Kvällen börjar ev med bio, och då har vi Changeling i sikte, men finns det inga br platser kvar, så bänkar vi oss i soffan i lägenheten och sitter och pratar istället, lika mysigt är ju det.

Annars då? Jo, snön har vräkt ner, vet inte hur mycket, men ordentligt me snö! Också har det drivit, men jag trivs :D

Igår fick jag och pappa fara och rädda M. som hade fått soppatorsk, han var godé blid när vi dök upp med några liter diesel om man säger så.

 jaja ni ska ha en trevlig helg!

Kramar


RSS 2.0