Pingis ♥

Nu har hela familjen spelat rundpingis. Riktig fart och fläkt! Nu vankas köttsoppa till lunch och semlor till efterrätt. Mumma!

En bra dag ♥

Har haft en toppenfin dag verkligen.

Började med sovmorgon, promenader, madrassåkning mm. Efter lunchen hälsade jag och Einar på en vän och hennes familj. Viktoria är jätteduktig på att fotografera, så hon tog massor med fina bilder på mig och finkillen. Jättekul, generande och lite tokigt, men mest kul att vara hos mästerfotografen ;)

Lämnade mitt USB-minne hos henne så imorgon em får jag nog tag på bilderna :)

Pappsen och Einar är ocg ser hockey, Elin har tjejkompisar på besök, jag passar på att läsa lite inför provet på tisdag, mamma och Jenny lördagsmyser. Så ser det ut i högis en helt vanlig lördagkväll.

Ikväll vankas det semlor hos farfars ♥

Torsdag 28/1

Dagen började toppen, men sen splittrades mina tankar och jag har känt mig frånvarande resten av dagen. Men även det här ska vi fixa!

Imorgon kommer finaste killen hit, så då blir det mys. Blir nog kvällspromenixar, fullmåne ute, härligt :)

Jag och pappa har för övrigt varit ute och skottat en hel del snö igen. Jag för hand och han med den nya traktorn. Nöjd pappa! ;)

Nu blir det torsdagsmys med familjen <3

Nytränad

Kroppen känna lagomt trött, nu väntar duschen på mig. Har just insett att Vårruset är i Luleå den 27 maj.
Supersugen på att springa! Dessutom skulle jag behöva lite tävlingsvana. 5 km är ingen match!

Klar!

Yes! Äntligen är jag klar med arbetet. Fortfarande storm ute, nu ska jag byta om och köra ett träningspass inomhus. Blir uppvärmning med tempoträning i trappen. Tur att vi har lång trapp! ;)
Sen väntar övningar, stretch och en varm dusch. HÄRLIGT!

Beyonce

Lyssnar på denna medans jag skriver så fingrarna brinner!



Snöstorm

Bokstavligt talat! Snön åker horisontellt...

Jag och mamma har en innedag. Jag sitter med skoluppgifter och mamma sätter in alla foton i album. Nu har vi nyss fixat potatis- och purjplökssoppa. Den står på spisen och puttrar, strax blir det lunch! 

Brillor

Dessa har suttit på näsan hela dagen!

Superhärligt när det har varit mycket att läsa. Imorgon är det hemstudiedag, blir mycket att skriva på datorn, så då ska de minsann prövas ;)

Härlig tisdag på er!

2010-01-25

Ny vecka och här sitter man hemma, var/är inte alls i form för någon skola idag. Men försöker vara vid gott mod i alla fall.

Mellan allt illamående har det varit små perioder när det har kännt liiite bättre. Under dessa perioder har jag passat på att dammtorka och dammsuga och möblera om lite. Endast skrivbordet som nu står på ett annat sätt, men det känns som om golvytan upplevs lite större. Dessutom fixade jag till en ny tavla. Köpte scrapbooking ark och tyckte om ett så mycket att det ramades in istället ;)

Mina glasögon har suttit på näsan hela dagen, och ska sanningen fram så behövs de faktiskt. Ser så dåligt på nära håll... Så ska testa och se om jag blir mindre trött i ögonen om de används. Mina är rätt diskreta, och jag blev lite sugen på att ha ett par till som är mer markerade, får se om jag slår till eller inte.

Thé har det druckits idag, och just därför hoppas jag på vinst i tävlingen som jag är med i. Tävla här du också!


Ha en bra vecka!

Gosigt

Nu har jag luktat bebis drygt 3 timmar, MYS!


Lördag i Koler

Sitter och skriver på mitt idrottsarbete... Men nu har jag skrivit tillräckligt för idag i alla fall.

Majvor har bakat semmelbullar så kanske att jag äter en semla eller två idag ;) Till lunch blir det lax och pasta, sen ska vi iväg och kika på Einars små kusinbarn som föddes alldeles för tidigt. Men nu är tvillingflickorna rätt stora ändå.

Det är dagens planer, ev en prommis när vi kommer hem igen, annars så blir det vilodag idag. Nu ska jag hjälpa till med maten och sen blir det en snabb dusch.

Trevlig helg!

Torsdag

Bara 1 endaste dag kvar och sen är det äntligen helg. Den här helgen behövs verkligen. Vill ha lugn och ro. I veckan har jag bara gått skola, tränat och gjort skoluppgifter på kvällarna. Hur kul på en skala?

Igår kväll åkte jag 1,5 mil skidor, kändes bra, dock åker min morbror ibland ca 4 mil när han tränar, men alla är vi olika. ;)

Idag hade jag och Johanna det väldigt trevlig efter skolan och gjorde hallonglass. Mums!

Min nya Culting och tillskottet på fönsterbrädan.
 

Nu ska jag packa för morgondagen och inför helgen hos killen.

Effektiv

Hunnit med en långpromenix i bra tempo, sen ett varv runt byn med spark. Skrivit långt om min sjukdomstid.

Snart trillar ögonlocken igen, ska dricka lite Verum Hälsofil och sen är det godnatt. Ingen behöver min sovmorgon imorgon mer än jag just nu tror jag. I natt blir det många timmars sömn! Godnatt på er<3

Tisdag

Igår var det gympa, ikväll blir det promenix. Onsdagkväll väntar ett skidpass. Härligt :)
Har dock inte mått så prima de senast dagarna, får verkligen tvinga mig genom skoldagarna, men det är ju inte så kul att läsa om min jobbiga mage hela tiden, så nu skriver jag om annat.

Har pratat med studie-och -yrkesvägledaren idag och gjort klart mina val inför åk.3. Känns riktigt bra :)
Sen har jag även pratat länge med vård läraren och framfört åsikter, berättat om hur det är just nu osv. Och det känns så bra med en öppen dialog, och nu känns det superbra! :)

Nu fortsätter strax föreläsningen som är givande och väldigt intressant. Om proffisionell handledning. Nästan så att man blev sugen på att läsa den kursen på universitetet. Just nu är det mycket som känns intressant. Efter den väntar prov i trafikkunskap.

Väl hemma blir det skolarbete. Ska skriva klart några längre uppgifter. Sen hoppas jag att det är lugnt resten av veckan.
Kikade nämlligen in på Cult Designs hemsida och kollade in de nya kollektionerna, Blev så sugen på att fixa i rummet så det blir ordning och reda. Fungerar på att städa garderoben tex ;)

<3

#

Strax efterrätt

Har sprungit uppför backarna idag, varit på långprommis, gjort övningar osv. Nu är kroppen rätt trött. SKÖNT! Kommer att sova riktigt sött i natt.

Nu vankas snart kladdkaka, hallon och grädde, sen åker brorsan och morbrodern hem till schtaan.


Hade planerat in längdskidor ikväll, men kroppen säger ifrån lite. Så jag vilar ikväll och laddar batterierna inför veckan som kommer istället. Finns inte så mycket inplanerat i veckan under skoltid, alltså inga speciella saker. Men däremot hade jag tänkt köra ordentligt med träningen. Redan imorgon väntar veckans första pass. Känns härligt :) 

Aktiv gårdag

Ja igår var det full fart! Jag, Mamma och Tommy började dagen med ett skidpass. Härligt väder med endast 9-11 minusgrader. Fixade lunch som bestod av mustig älgfärssoppa och nybakta bröd (dessa bakade jag och M direkt efter frukosten)

Efter lunchen blev det en powerwalk för min del, testade även på att jogga lite och det kändes gå riktigt bra :)
Hemmåt och vilade en stund. Fixade middag och sen hade vi det trevligt och socialt.

På kvällen vankades det en sparkartur. 6 stycken på 5 sparkar. I nedförsbackarna var det tåg som gällde. Tommy som motor och jag som lokförare. Gick mycket bra måste jag säga! :)

Avslutade dagen med ostbricka och kex. Sen var det godnatt.


Idag är det varmt ute. M och Jenny är borta hela dagen mer som. Vi ska åka i backen och plåga lår och rumpa lite påväg uppför. Och skrika oss hesa nedför. Gissar att det kommer gå otroligt fort! :S

Ikväll blir det skidåkning på elljusspåret. Hoppas på att orka många varv och  att det inte blåser för mycket. 

Smootie

Sitter jag på skolan och dricker. Blåbär/banan och hallon/jordgubb. Utan en massa socker och onyttigheter. Perfekt efterrätt till lunchen ;)

Har masserat händer hela fm och har nu långrast. 12.50 hålls det föreläsning om näringsänmen. Kul att kolla om man kan lära sig något mer.

Ikväll väntar träning förhoppningsvis:) Blev en lugnare kväll igår, men nu kör jag hårt igen :)

Trevlig dag!

Tisdagkväll

Detta har jag och lillasyster gjort ikväll


Blir nog att fika dessa till Bygglov som visas kl20.00 på tv4. Tycker om Meijas stil, verkligen massor med inspiration och fina ting. Och massor med förvaring, precis vad jag gillar! :)

Blir en tidig kväll. Camilla Läckbergs Fyrvaktaren ska jag läsa i sängen och sen är det godnattt! ;)

Ha en bra vecka alla vänner!

09-01-10

Idag har det om möjligt varit en ännu finare dag än igår. -7*C och sol hela dagen.

Hade tänkt ta en vilodag för kroppen känns väldigt trött och seg, men mamma ville iväg en sväng så jag hakade på, men vi åkte bara 4 km så det klarade jag bra.

Efter lunchen blev det några åk i backen, jag & Jenny åkte madrass och brorsan tog bobben. Hade fullt upp med att hålla för ansiktet för att undvika snön som sprutade upp, så det blev bara "före" bilder.


 
Jenny påväg uppåt, och skogsbanan som gick ruskigt snabbt idag. Jag fick panikbromsa för att vi inte skulle krascha i träden längst ner, men det gick bra :)

Sen har jag även hunnit med att klippa farmor, ätit blodapelsiner och kikat på skidskytte tillsammans med dem.

Nu är renbogen inne i ugnen, det väntas en smarrig middag i Högis! Sen väntar en lång natt för en slutkörd Malin!

Imorgon blir det inga skidor, ev en morgonpromenad, men det är max. Ska vila och bygga muskler nu ;) ;)
Dessutom väntar stadsbesök imorgon, så ska jag förhoppningsvis hitta en skiddress som jag gillar, då slår  jag till minsann! Sen ska jag lägga mellan semmelbullar ikväll. Grädde vispas hos morbror Tommy imorgon och vips så har man ätit årets första semla!

Ha det gott!

Skidor

Åkte hem från Einar igår, men det är lugnt för han kommer imorgon ;)

Plockade i alla fall ner alla julsaker igår, så härligt att släppa in ljuset igen! Sen blev det tyvärr ofrivillig vilodag igår från träningen. I -32*C så fungerar det inte att träna ute... Åt en väldigt god middag hos fina farfars <3

Idag har det varit perfekt väder! -13 och strålande sol! Var till samhället och solade och gjorde lite ärenden på fm, sen efter lunchen bar det av på dagens första skidpass. 3 km efter sladdat skoterspår, toppenföre!

Nu väntar jag på middagen som består utav köttsoppa och sen kl.18.15 är det dax för dagens andra skidpass. Jag och mina ben längtar väldigt mycket! Såhär i efterhand kan jag tänka att det var nog lite klokt med en vilodag, oftast är jag för rastlös för att klara av detta, jag behöver min dagliga dos och kick av träningen! ;)


Snyggkillen!

Uppdatering: Nu har jag och mamma åkt dryga milen var, nu är man nyduschad och ska sätta sig vid Let´s Dance

Annorlunda entré


Tunga kilometer

Tog en välbehövd sovmorgon, var uppe till klockan sent igår kväll så. Känns ändå som om man har hunnit med en hel del. Började dagen med en lättare frukost för att sen klä sig ordentligt -22*C och jag, Einar och svärmor åkte 7 km skidor.

1. Någon hade kört med skoter I skidspåren = Knappt några spår
2. Det är kallt och blåsigt = De spår som ev hade kunnat klara sig var nu också obefintliga.

Därav de tunga 7 kilometrarna. Här tar jag och Vilda igen oss efter turen.

Kolla så stor hon har blivit, nästan lika stor som jag, hon var så rolig här och skulle härma rörelserna som jag gjorde :)

Sen blev det en sen lunch i grillkåtan.
 
Kall och frusen Malin påväg till grillkåtan, väl där var det varmt och härligt :)

Men nu har jag fått mig värmen! Har just kommit in efter en välbehövlig långbastu. Så nu är man varm i hela kroppen!

Ikväll blir det spel i Koler och godis, jag ska dock försöka hålla mig till blodapelsiner istället, det kommer min mage att tacka mig för senare tror jag! ;)

Hoppas ni alla har haft en trevlig dag!

Måndag- Ny vecka

Som är rätt fullbokad ;) Men under lovet är det ju så det ska vara :)

Hade planerat in skidåkning på morgonen och hade en köldgräns på -15*C. Idag är det -19* och det blåser ordentligt, alltså inga skidor på fm. Men simning där vid 13.30 blir det minsann!

Efter middagen bär det av raka spåret till Einar. Kommer att vara där till på torsdag, ska bli riktigt trevligt! Och skidorna ska med, så jag ska försöka ta mig runt deras 7 km spår några gånger i alla fall! Minst 2 är målet! ;)

Ikväll visas första delen av Olycksfågeln- Camilla Läckberg som repris, kl.22 på svt24, det ska jag se, om jag orkar och håller mig vaken!

Idag på fm ska vi städa bort julen, granen barrar och jag vill bort med allt "plåtter", blir så fint och rent på något vis när man tar undan den. Vi tog fram den tidigt, och den ryker tidigt, logiskt! ;)

Hej på er!

Ätardag ;)

Idag har vi varit matvrak hela högen ;)

Började med en god och mättande frukost med blåbär, fil och musli innan vi sa hejdå till våra vänner.

Så åkte vi till min fina mormor och morfar för att umgås alla mammas syskon med respektive + morfars. Supertrevlig dag med många skratt, årets "första" julbord och smarrig efterrätt med färska bär, grädde och glass. Tyvärr låg kameran och frös i bilen....

Imorgon blir det solning och bad. Skönt att hinna simma mycket på lovet! Efter middagen åker jag till fin killen min. Då ska vi sova i en stuga och sen åka till honom tisdag morgon. Därför blir det nu lite ont om uppdateringar ett tag framöver.

Nu ska jag strax sova, om det inte är allt för kallt imorgon på morgon vankas det ett skidpass. Hoppas på det! :)

Fartig dag!

Ja idag har det verkligen varit fullt ös!

Började dagen med snabb frulle och sen bar det av till badhuset för att motionssimma i drygt 1 timma. Så skönt och mjukgörande för kroppen! Axlar och rygg känns nu helt i sin ordning!

Efter en dusch och lite energipåfyllnad i form av fruktsallad med färsk ananas blev det shopping i stan. Fyndade både en blå stickad klänning och en ljusbrun cardigan. Perfekta basplagg med andra ord, precis vad jag ville ha!
Till lunch blev det en sallad som jag plockade ihop själv. Kyckling, räkor och ägg blev basen. Riktigt gott och man blev sådär lagomt mätt så att man orkade fortsätta shoppa ;)

När vi hade gått tillräckligt länge för att känna oss nöjda bar det av hem till våra vänner igen. Ett mellanmål med 2 mackor och sen var det bara att byta om igen! Nu vankades skidor! 6 km i bra tempo avverkade jag idag. Känns skönt i kroppen! De har så otroligt fina spår här, och många olika distanser. Testade att ha en komplett skiddress idag med byxor fodrade på framsidan och jackan likaså. Idag var det kanske nog så kallt (-20*C), så jag skulle ha haft mer under, men jag är gode sugen på att beställa ett. Kostar 1000 pix. Ruskigt sugen är jag, ska rådfråga pappsen lite först bara.

Nu är det härlig nedvarvning efter middagen, låten som spelas är Kings of leon- Use somebody


Nu har jag fått mig värmen efter skidpasset, så strax väntar det en varm dusch. Senare svenska jordgubbar, det blir mums!

Skridskor

Det blev skridskoåkning. Jag och mamma antog utmaningen att skotta uterinken. Vilket jobb!

Jag i skottartagen...


Här syns alla, Jenny, mamma, Karin, David och Elin.

Härligt ute, fastän det blåser rätt mycket, därav fick pälsmössan åka på ;)

Dessutom använder jag min nya fleece som jag fick i julklapp.

Härligt blå, finna att köpa på H&M om det är någon som är intresserad av en likadan..

Ikväll vankas det mest troligt bio. Blir att se en Disney, Alvin och gänget 2. Såg trailern och den ser då åtminstonde rolig ut. Inte ofta som jag ser den typ av film längre... Men det blir nog bra :)

Ha det gott!

2010-01-01

Ett helt nytt år har nu börjat. Det är morgon i huset men det verkar som om alla utom jag och Jenny vill ta sovmorgon ;)

Idag blir det nog att vara ute, förhoppningsvis åka mer skidor, äta god mat osv. Hoppas att jag snart börjar må bättre så att jag verkligen kan smaka på den goda maten också, annars är det filmjölkstema för mig... Men det är ju också milt och skönt för magen.

Blir det inte bättre blir det till att ringa sjukhuset på måndag, såhär kan man ju inte ha det...

Jag brukar aldrig skriva eller ha nyårslöften, men detta år har jag några punkter:

*Komma igång ordentligt med skidorna och få många mil i benen.
*Bli pigg och frisk igen.
*Slappna av och stressa mindre. Stress gör mig bara ledsen.
*Ta hand om mina vänner och familjen, i slutändan är det dem som verkligen betyder något!

Över till något annat. Vi tjejer har som tradition att köpa en liten jul/nyårs klapp till varandra. Av Karin fick jag en Cult ljusstake med en lila platta. (Kameran är i sovrummet, vill inte väcka tjejerna) Bilder kommer senare helt enkelt. Tusen tack till Karin! Själv blir jag mer och mer förälskad i Cult-prylarna. Finns sådan oändlig variation och det blir så stilrent och läckert!

Nu ska jag äta en hårdmacka med lax, hoppas att den lägger sig skönt i magen.

Hoppas ni får ett bra 2010!

En snöig börja har vi fått i alla fall!

RSS 2.0