Måndag- hemmadag


Fick tag i penicillin igår, men känner mig fortfarande inte så fräsch.

Helgen har för övrigt varit toppen :) Fredagkväll var det kräftfest. Mycket surr och skratt som vanligt. Såg även filmen Marley and me. Helt okej men lite seg i starten. Blev en sen kväll.

Lördagmorgon vaknade jag när Es alarm började tjuta. Han skulle upp och jobba. På kvällen var det surströmmingsätande som gällde. Gott gott :) Var förövrigt rätt så trött eftersom det blev färre timmar att sova än normalt.

Söndag. Åkte in på jouren. Fick ÄNTLIGEN penicillin. Försökte följa med och plocka blåbär på em. Plockade en liter, sen satt jag på en stubbe och rensade de som de andra plockade. Skönt att vara ute! :)
Killen min kunde vara kvar rätt så länge, så det var trevligt, Snodde ihop en efterrätt på kvällen bestående av glass, grädde, bananer, maränger, chokladsås och oboypulver. Det var vi bärplockare värda!

Idag tar jag det lugnt och kurerar mig för fullt, mamma är ledig idag så vi kan surra en del.

Nu ska jag fortsätta fylla i min kalender. Den är ovärdelig!

A long long time ago


Yes det har inte blivit mycket bloggande alls för min del. Spenderade sista veckan av ledigheten hos kärleken. Var till deras stuga mm. Sen så var vi till IKEA (igen :) Köpte en massa saker till Es nya lägenhet och det blev superfint! Hann även med att sova med honom första natten i lägenheten. Sen åkte man hem och har varit utan honom hela veckan. TOMT! Men han kommer senare ikväll, och jag är ledig imorgon. Så bra alltså!:)

Har nya lärare som är massor mycket bättre än de gamla, så känner mig grymt peppad för detta år! :)

Igår var jag också peppad. Jag och 2 tjejkompisar har bestämt oss för att börja simma. Vi hade uppladdning i en lägenhet. Brownies med grädde och karameller åkte ner. Vi skulle ju minsann motionera! Så bytte vi alla om. Vandrade mot badhuset med badkläder under kläderna. Vad tror ni att det står på dörren?! Stängt till 7 sept! Gaah! Hann med den tidigare bussen hem i alla fall.

Imorgon är det kräftfest hemma hos mig. Kommer verkligen att bli toppenkul! :) Ser fram emot detta.
 
Bilder på min MALM byrå, från IKEA.

Avslutar med en bild på en av mina favoritblommor. Stjärnflocka var namnet.


Härlig fredag

Dagen började med brödbak! (Efter frukost och sånt förstås!)

2 limpor:

3 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
3 dl rågkross
1 dl vetekli
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
½ dl solroskärnor
1 liter filmjölk
1 ½ dl brödsirap
1 dl lingonsylt
1 msk smör
Rågkross till botten

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt sedan sirap, filmjölk och lingonsylt. Det blir en lös deg!
Smörj två formar (1 ½ l stora formar) häll rågkross i botten, fördela smeten i formarna. Grädda i nedre delen i ugnen på 175* i knappt 2 timmar.
 

Saftiga grova bröd!

Efter lunchen som bestod av lyxiga rester sen gårdagens middag. Skinkstek och grönsaker i ugn.
Så blev det en powerwalk och lite övningar.
Ingemar S stod på gården när jag kom hem. Han tyckte att trädgården var jättefin och välvårdad, så efter de fina orden så bjöd vi han på kaffe och mackor av det nybakta brödet. ;)

Han gav även tips på hur jag skulle beskära mitt körsbärsträd. Hitintills så är det bara älgen som har beskurit det...
Jag och mamma är riktigt peppade. Ska beskära träden. Stamkvista vissa träd runt tomten och flytta om perenner i bänkarna. Jag hoppas på många hemstudiedagar i höst, så man hinner påta mycket i trädgården! :)

Ikväll är det avslutning för lillasyster som har gått fotbollsskola hela veckan. Ska dit och kika lite :)
Men innan dess blir det att duscha, har tränat och gått varm idag. Och äta middag.

Funderar även på att tömma mitt rum ikväll för att börja måla nästa vecka. Helgen spenderas med goda vänner i skärgården. Ska packa ikväll, åker tidigt imorgon bitti. Får se hur mycket man hinner ikväll.

Nu blir det fortsatt fixande och stök :) hejsvejs

Efterrätt

Har just avnjutit en underbar efterrätt! Jordgubbar, nyplockade hallon, glass och grädde. MUMS!

Jag och mamma plockade hallon i 2,5 timmar, så det blev rätt så många litrar :) + att vi besteg ett berg!


Annars så hade vi picknick igår jag, lillasyster och Einar efter att jag tränat. Plockade hallon på kvällen.

Fick även låna farmors stegräknare sen min egna gått sönder. Så nu räknas stegen flitigt ;) Ett tips till de som försöker komma igång med träning. Man blir mer taggad att gå många steg om stegräknaren sitter på!

Sen så blir det en tidig kväll. Nu ska jag ut och ge Rulle kvällsmat, sen blir det sängen och läsa en stund innan det är godnatt.

Umeå

Helgen spenderades i Umeå hos killens syrra. Kvällsdopp i en sjö, nolia på lördagen och forsränning på söndagen.
Och forsränna måste jag verkligen göra någon fler gång! Vilken känsla! Och pirr i magen! :)

Annars dessa dagar så har jag tränat varje dagen. Solat en del. Ätit god mat och mått gott helt enkelt.

Igår bakade jag och mamma kubbar. Sjukt klibbig deg! Det slutade med att vi försökte klicka ut degen i slutet (istället för att forma en rulle och skära bitar...) Men goda och riktigt fina blev de i alla fall :)

Jag har cyklat och promenerat med fotvikter. Men idag blir det löpning igen. Har varit alldeles för varmt och kvavt för att kunna springa tidigare i veckan.
Sen så jobbar min kära pojkvän här i byn idag. Så honom ska jag också pussa liiite på. Sen så äter vi även lunch med varandra. Trevligt! :)

Nu ska jag byta om och fara och löpa. Ev blir det skogsrundan. Då kan man spana efter blåbär samtidigt. Enda nackdelen är att det har spöregnat hela natten, så jag kommer att bli ordentligt blöt. Tur man inte är gjord av socker! Tjohej

RSS 2.0