Härlig fredag
Dagen började med brödbak! (Efter frukost och sånt förstås!)
2 limpor:
3 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
3 dl rågkross
1 dl vetekli
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
½ dl solroskärnor
1 liter filmjölk
1 ½ dl brödsirap
1 dl lingonsylt
1 msk smör
Rågkross till botten
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt sedan sirap, filmjölk och lingonsylt. Det blir en lös deg!
Smörj två formar (1 ½ l stora formar) häll rågkross i botten, fördela smeten i formarna. Grädda i nedre delen i ugnen på 175* i knappt 2 timmar.

Saftiga grova bröd!
Efter lunchen som bestod av lyxiga rester sen gårdagens middag. Skinkstek och grönsaker i ugn.
Så blev det en powerwalk och lite övningar.
Ingemar S stod på gården när jag kom hem. Han tyckte att trädgården var jättefin och välvårdad, så efter de fina orden så bjöd vi han på kaffe och mackor av det nybakta brödet. ;)
Han gav även tips på hur jag skulle beskära mitt körsbärsträd. Hitintills så är det bara älgen som har beskurit det...
Jag och mamma är riktigt peppade. Ska beskära träden. Stamkvista vissa träd runt tomten och flytta om perenner i bänkarna. Jag hoppas på många hemstudiedagar i höst, så man hinner påta mycket i trädgården! :)
Ikväll är det avslutning för lillasyster som har gått fotbollsskola hela veckan. Ska dit och kika lite :)
Men innan dess blir det att duscha, har tränat och gått varm idag. Och äta middag.
Funderar även på att tömma mitt rum ikväll för att börja måla nästa vecka. Helgen spenderas med goda vänner i skärgården. Ska packa ikväll, åker tidigt imorgon bitti. Får se hur mycket man hinner ikväll.
Nu blir det fortsatt fixande och stök :) hejsvejs
2 limpor:
3 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
3 dl rågkross
1 dl vetekli
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
½ dl solroskärnor
1 liter filmjölk
1 ½ dl brödsirap
1 dl lingonsylt
1 msk smör
Rågkross till botten
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt sedan sirap, filmjölk och lingonsylt. Det blir en lös deg!
Smörj två formar (1 ½ l stora formar) häll rågkross i botten, fördela smeten i formarna. Grädda i nedre delen i ugnen på 175* i knappt 2 timmar.

Saftiga grova bröd!
Efter lunchen som bestod av lyxiga rester sen gårdagens middag. Skinkstek och grönsaker i ugn.
Så blev det en powerwalk och lite övningar.
Ingemar S stod på gården när jag kom hem. Han tyckte att trädgården var jättefin och välvårdad, så efter de fina orden så bjöd vi han på kaffe och mackor av det nybakta brödet. ;)
Han gav även tips på hur jag skulle beskära mitt körsbärsträd. Hitintills så är det bara älgen som har beskurit det...
Jag och mamma är riktigt peppade. Ska beskära träden. Stamkvista vissa träd runt tomten och flytta om perenner i bänkarna. Jag hoppas på många hemstudiedagar i höst, så man hinner påta mycket i trädgården! :)
Ikväll är det avslutning för lillasyster som har gått fotbollsskola hela veckan. Ska dit och kika lite :)
Men innan dess blir det att duscha, har tränat och gått varm idag. Och äta middag.
Funderar även på att tömma mitt rum ikväll för att börja måla nästa vecka. Helgen spenderas med goda vänner i skärgården. Ska packa ikväll, åker tidigt imorgon bitti. Får se hur mycket man hinner ikväll.
Nu blir det fortsatt fixande och stök :) hejsvejs
Kommentarer
Postat av: Viktoria
Är med i en fototävling, rästa mer än gärna om du vill :)
Här är länkarna till mina bilder
http://fototavling.idg.se/bildtavling/9/vote.jsp?mid=3a28a17b053011e4
http://fototavling.idg.se/bildtavling/9/vote.jsp?mid=e742f7770ba6fcaf
http://fototavling.idg.se/bildtavling/9/vote.jsp?mid=48a994f4e68905f9
Postat av: Viktoria
Menade rösta :P haha
Postat av: Anonym
ååh, härligt bröd, det måste jag definitivt prova på att baka! =)
Postat av: Anonym
//johanna w
Trackback